web analytics

Burnout – Stress Preventie en Herstel Programma

Burnout Herstel Programma

Burnout is beroeps-ziekte nummer 1. Vaak onderschat je omgeving de impact van een burnout. Burnout onstaat doorgaans doordat je te lang bent doorgegaan. Je hebt te lang te veel van je adrenaline gebruikt. Je bent letterlijk opgebrand.

Een effectief bewezen Burnout Herstel Programma bestaat uit de volgende fasen:

  • Fase 0: Burnout vaststellen en andere diagnosen uitsluiten
  • Fase 1: Mentale overbelasting te verminderen/spanningsklachten te verminderen/overbelasting op het werk te reduceren/het lichaam in een gezond evenwicht te brengen (mentaal, fysiek en emotioneel
  • Fase 2: Vergroten van het persoonlijk belang leren zorgen voor jezelfFase 3: Werkhervatting en terugvalpreventie
  • Fase 3: Werkhervatting en terugvalpreventie

Het herstelprogramma is actief.

Actief betekent dat zowel jij als je psycholoog een actieve inzet hebben. Je beslist samen welke stappen je kunt zetten. Je bent niet alleen tijdens de sessies aan het werk maar ook tussen de sessies. Samen spreken wij af wat je tussen de sessie door kunt doen om aan je herstel te blijven werken.

Het programma is doelgericht.

Dat wil zeggen wij werken aan klachten reductie en je weer aan het werk te krijgen wanneer dat kan. Waarbij wij ook werken aan terugval preventie zodat je niet over een paar jaar weer Burnout thuis zit.

Tot slot is het programma specifiek.

Het programma is gericht op de punten waar verandering nodig is. Een aantal onderdelen ligt vast en een aantal andere onderdelen bestaan uit opties die als maatwerk voor je worden ingezet. Wij kiezen dan samen wat voor jou relevant is om burnout in de toekomst te voorkomen.

Heb je op dit moment een Burnout of herken je de waarschuwingssignalen?
Kom kennismaken met onze NIP Register Psycholoog/Coach Cyrilla Dimitroff en je ontvangt van ons een maatwerk behandelplan die je kunt voorleggen aan je werkgever. Afspraak maken

Comments

comments