web analytics

Starten met Coaching

Coaching

Wil jij je persoonlijk en of zakelijk ontwikkelen? Werken aan het voorkomen van stress en/of burnout? Zelfverzekerder en positief in het leven staan?

Dimitroff is een moderne coachingspsychologie praktijk die een efficiënte en effectieve manier van coaching verzorgt. Modern vanwege de nieuwste technieken en methodieken, middels een combinatie van e-coaching en het vertrouwde face to face. Coaching is investeren in jezelf. Plan nu een KOSTELOOS een PERSOONLIJK kennismakingsgesprek in.

Wat is Coaching?

Coaching is een persoonlijk proces waarbij de coach, de coachee begeleidt in zijn persoonlijke ontwikkeling. Coaches helpen mensen bij het doeltreffender reageren op de problemen en uitdagingen die je in het leven nu eenmaal tegenkomt. Een coach helpt je ook inzicht te verkrijgen in je gedragspatronen, je emoties en je attitude en je persoonlijke waarden. Het nest waarin je geboren wordt en je omgeving zijn van invloed op wie je nu bent en hoe je reageert en wat je doet. Coaching verschaft je inzicht en bewustwording en maakt je duidelijk hoe onbewuste factoren huidige relaties, gedragspatronen en emoties beïnvloeden.

Wat is het doel ?

 • het oplossen of hanteren van problemen
 • het vinden van antwoorden op vragen
 • het herkennen van (emotionele en /of gedrags) patronen
 • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
 • het vinden van een balans tussen werk en privé
 • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden (competenties)

Coaching is resultaatgericht, kortdurend en praktisch van aard. Het gaat er om dat de coachee doelen gaat formuleren en gaat handelen om deze doelen te bereiken.

De mogelijkheden eens onderzoeken voor uzelf, uw organisatie of team? Neem contact op voor een persoonlijke afspraak.

Een voorbeeld van een traject rondom stress preventie:

 • Sessie 1: Het ABC van stress: jouw verhaal;Jouw verhaal en je waarden: waar werk je voor? Work-life balance vaststellen. Jouw verhaal en je waarden: waar werk je voor? Work-life balance vaststellen.
 • Sessie 2: Jouw cirkel van beïnvloeden: Interne en externe triggers; wat kan jij beïnvloeden?
 • Sessie 3: Stress-signalen en het hanteren van je stress; Stress-signalen, hoe ontspan je, zorgen voor jezelf, zelfanalyse
 • Sessie 4: Effectieve werkorganisatie; Je bent meer dan je functie: gezond egoïsme, waar zeg je nee tegen, wat delegeer je? Wat ga je samen doen. Leeg je bureau en leeg je hoofd. Communicatie en grenzen stellen.
 • Sessie 5: Vooruitdenken en her-etiketteren; Her-etiketteren van je gedachten. Waar heb jij invloed op stop met het proberen zaken te beïnvloeden die niet in jouw cirkel van beïnvloeden liggen. Leven en werken vanuit je waarden en persoonlijke kracht.
 • Sessie 6: Gezonde copingsmechanismen vaststellen; Wat werkt voor jou andere vaardigheden toepassen om om te gaan met je werkstress. Wat heb je nodig van je organisatie.
 • Sessie 7: Je persoonlijke actieplan en je reminders; Wat ga je toepassen. Hoe pareer je eigen smoezen? Afspraken maken met jezelf om het te borgen.

Door:

NIP Registerpsycholoog Arbeid & gezondheid Drs. Cyrilla Dimitroff, al ruim 20 jaar psycholoog en coach.

Maak een kennismakingsafspraak – kennis maken is kosteloos

Coach programma’s:

 • Ontwikkeling en werk: Zou je assertiever willen zijn? Of juist minder fel in je reacties? Stel je zaken continu uit? Stel je hoge eisen aan jezelf? Pieker je veel? Vind je het lastig om mensen aan te spreken, teleur te stellen? Ontdek wat nodig is om goed te kunnen omgaan met de problemen die je nu ervaart.
 • Loopbaan: Hoe vind ik een match tussen wat ik wil, wat ik kan, wie ik ben en de juiste functie in de juiste organisatie-context? Wat drijft me nu echt? Zal ik voor mijzelf beginnen? Ik begeleid je in het vinden van antwoorden op deze vragen. Je krijgt inzicht in wat je belemmert, in je valkuilen, je krachten, je kansen en werkwaarden, zodat je echt weet welke keuze je maakt.
 • Conflictcoaching: Heb je een conflict met je baas of met een collega? Je hebt dingen gezegd die achteraf niet handig waren. Je emoties gieren door je heen, boos, onmacht, van rustig nadenken is geen sprake meer. Is dit de eerste keer of heb je vaker en conflict? Je krijgt inzicht in de interactie tussen jou en de spelers en het krachtenveld van het conflict. Je krijgt vaardigheden aangereikt waarmee je een ander gedragseffect weet neer te zetten om zo het conflict een positieve wending te geven.
 • Life-coaching: Wil je graag onafhankelijk kunnen sparren en in vertrouwen praten over je werk, je functioneren, je belemmeringen, je teleurstellingen en je keuzes in je persoonlijk leven? Vragen over valkuilen, schaduwzijden, kruispunten, levensfase vragen als wel of niet doen, wat zijn mijn keuzemogelijkheden en hoe ontwijk ik dat ik in mijn valkuilen stap.
 • Spanning balans werk- privé: Hoe combineer je alles, werk, gezin en carrière, tijd voor jezelf en je sociale leven. Ontdek welke patronen, waarden en drijfveren van invloed zijn op jouw werk-privé balans. Ik coach je bij jouw keuzeproces zodat je een andere benadering van werk, organisatie en privé balans vindt die bij je past.
 • Burnout herstel en preventie coaching: Je bent al even boven je comfortzone aan het werk, je lichaam geeft je al signalen, je omgeving merkt ogenschijnlijk niets maar van binnen weet je dat het tijd is om voor jezelf een nieuwe weg te zoeken – of je bent al te ver gegaan en merkt fysiek sterke signalen van stress? Neem onmiddellijk actie om er uit te komen door ons burnout herstel programma. Onder begeleiding van onze NIP Register Psycholoog Arbeid & Gezondheid mw Cyrilla Dimitroff bieden wij een programma dat al vele malen met succes tot verbetering en herstel heeft geleid. Klik voor afspraak NU! Of lees hier meer over het Burnout herstel programma of kijk een interview van Cyrilla Dimitroff bij RTL4
 • Competentie coaching: Wil je verder groeien in je werk? Jezelf meer profileren? Vind je het lastig om mensen aan te spreken, te overtuigen? Beïnvloeden hoe doe je dat nu zo effectief mogelijk? Coachen van medewerkers hoe doe ik dat? Leidinggeven kan ik dat leren? Stel je zaken continu uit? Wat kan ik doen om gemakkelijker met klanten om te gaan? Hoe krijg ik overzicht en hoe bewaak ik de voortgang? Of is er een andere competentie die je meer zou willen ontwikkelen? Dan is competentie coaching iets voor jou.
 • Persoonlijk Leiderschap en Executive Coaching: Je zit op de golf van je succes, neemt dagelijks beslissingen en geniet van de resultaten die je met je team realiseert? Dit pad vraagt reflectie en sparring rondom de thema’s die bij je verantwoordelijkheden horen, daarvoor bieden we persoonlijke begeleiding bij jouw succes en verdere ontwikkeling, met persoonlijke oefening, rollenspelen, competentietraining en meer. Kom eens kennis maken met onze senior Coach en Persoonlijk trainer Drs. Cyrilla Dimitroff.

Contactverzoek

Coaching is maatwerk

De één heeft een heldere coachvraag, terwijl een ander een onbestemd gevoel van onvrede heeft en wil graag wil sparren.

We gaan altijd uit van jouw persoonlijke situatie. Of de coachingsvraag nu betrekking heeft op je loopbaan, je innerlijke dilemma’s, (inter)persoonlijke gedrag, relaties, arbeidsproblematiek of op de meer existentiele levensvragen; coaching is maatwerk.

Mijn rol als coach en psycholoog is het stellen van vragen en het spiegelen van antwoorden. Ik zet je op een andere manier aan het denken, ik laat je naar mogelijkheden zoeken en ik moedig je aan om verlangens in doelen te vertalen. Er vindt dan een verschuiving plaats van denken, naar een diepere laag van bewust worden. Van het onderkennen van belemmerende gedachten- en gedragspatronen, naar het gaan doen van waar je dan bewust van bent geworden en zo zal je je doel behalen.

Coachingsgesprekken zijn vertrouwelijk en blijven tussen ons. Voor eventueel ondersteunende e-mail opdrachten gebruiken we daarom een speciaal beveiligde online omgeving, genaamd Pluform. Hiervoor zijn we gecertificeerd. Je krijgt je eigen aanmelding na inschrijving. Ik kan zo je vragen beantwoorden, feedback geven, oefeningen geven en bespreken en andere bijlagen meesturen. Handig is dat je in een oogopslag overzicht hebt, een soort “whats app-layout”.

Ik kijk er naar uit om samen met jou, je talenten te ontsluiten en patronen te doorbreken en jezelf verder te ontplooien.

Cyrilla

Werkwijze

Na een oriënterend gesprek maken we een afspraak wanneer we beginnen met het traject. Dit kan als vrij snel, er is geen wachtlijst. Wij concretiseren samen jouw coach vraag. Vervolgens kiezen wij in samenspraak een aanpak die het beste aansluit bij jouw vraag en bij jou als persoon. Na afloop van iedere sessie krijg je praktische opdrachten mee, zodat je tussen de sessie door ook aan je vraag blijft werken. Afhankelijk van jouw specifieke vraagstelling en de onderwerpen die je wil bespreken, bepalen wij hoeveel sessies je nodig zal hebben. Dit doen we in overleg en houden daarbij rekening met tijd en budget. Coaching kent veel vragen en dus is het lastig in te schatten hoe lang een coaching duurt, meestal tussen de 3 – 12 sessies.

Op basis van jouw hulpvraag maken we een plan van aanpak. Wil je meer lezen over onze werkwijze kijk dan bij een van onze uitgebreidere programma-omschrijvingen.

Een programma neemt meestal 3 tot 10 sessies. Soms kan 1 sessie al wonderen doen.

Direct stappen zetten? Plan nu een kennismaking met onze coach Drs. Cyrilla Dimitroff, al sinds 1995 actief als coach, trainer en psycholoog.

Comments

comments